Ako každý mesiac zabudnúť na Grangerovú - Piata kapitola

24.02.2012 00:05

Ako každý mesiac zabudnúť na Grangerovú

od Lucyferina

preklad kapi


 

Piata kapitola

Dvadsiaty siedmy máj

Hermiona sa zobudila s novým elánom. Tieto dva dni budú skvelé. Opäť uvidí Severusa a možno sa o ňom zase dozvie niečo nové.

Tentokrát to nebude ona kto sa dozvie o Ronovej nevera. Teraz bude ona tou, ktorá je neverná. Jemne sa otriasla, čo si o nej Severus pomyslí?

Bála sa, že si o nej vytvorí zlý obraz, že na ňu zanevrie a vôbec sa s ňou nebude baviť. Nuž vždy je tu jún a nová šanca zmeniť jeho názor.

Tvrdohlavo odmietla, aby bol Malfoy ten, s kým bude akože podvádzať Rona. Vybrala si Zabiniho. A hoci bol vybraný slizolinčan prekvapený, akceptoval svoju úlohu.

Draco po jej výbere začal trucovať. Nahnevane jej vykričal, že nie je dosť odvážna, aby si začala skutočný vzťah, že po zbytok svojho života bude sama ak nedá nikomu šancu.

Hermiona sa mu pokúšala vysvetliť, že o neho nemá záujem, ale má záujem o niekoho iného. Ale ten malý chrapúň trval na tom, že nik nie je lepší než Malfoy.

Blaise si užíval Dracovu zúrivosť  a ani sa nesnažil ho ukľudniť. Skôr podnecoval jeho hnev tým, že mu opakovane pripomínal, že si vybrala Zabiniho a nie Malfoya.

Hermiona si povzdychla a mierne oľutovala svoj výber. Bolo možné, že všetci slizolinčania boli darebáci?

Potlačila úsmev, proti určitému vedúcemu slizolinskej fakulty by nemala námietky.

Keď prišli pred učebňu, všetko bolo nastavené ako minule. Jediný rozdiel bol v tom, že tentokrát podvádzala ona.

Keď začuli Snapove kroky, začal Ron divadielko.

Zareval, „Tak Hermiona ako dlho ma podvádzaš so Zabinim?“

Hermiona sa snažila predstierať prekvapenie, ale vina bola jasne vpísaná v jej tvári. „Ron, ale to vážne nie je pravda. Kto ti to povedal?“

Hermiona zbadala kútikom oka profesora a tak nebola pripravená, keď ju Ron udrel. „Nikdy ti neodpustím! Nikdy!“ Nato sa zvrtol a rozrušený utiekol.

Všetci stuhli v šoku. Dokonca aj profesor Snape, ktorý však rýchlo nadobudol stratenú rovnováhu. „Čo tu postávate? Švihom do učebne, nech môžeme začať hodinu.“

Hermiona vošla do učebne a sada si na svoje obvyklé miesto. Líce, kde ju Ron udrel ju stále bolelo, ale momentálne s tým nemala čo urobiť.

Severus si prezrel dievča a jej líce. Bol v pokušení poslať ju k madam Pomfreyovej, ale tento vľúdny skutok by narušil desivú auru, ktorú u neho študenti vnímali.

Hodina sa pomaly vliekla a Hermiona uvažovala či sa Ron skutočne preniesol cez ich rozchod a či je skutočne šťastný s Lavender. Videla jeho oči tesne predtým než ju udrel a on pravdepodobne videl jej zasnený pohľad, ktorý venovala Snapovi. Žeby ešte stále žiarlil?

Zvonček ohlásil koniec hodiny, ale jej odchod zastavil Severusov zamatový hlas. „Slečna Grangerová na moment.“

Hermiona pobledla, snažila sa nedať najavo svoj strach z jeho reakcie a ani neukázať ako veľmi ju zranené líce bolí.

Severus si premeriaval krásnu mladú ženu a niečo v jeho mysli mu nedalo pokoj. Prečo k nej cíti určitú náklonnosť? Už sa spolu niekedy rozprávali?   

Mysľou mu prebehli záblesky plačúcej či usmiatej Hermiony.

Vstal a kývol na mladú čarodejnicu, aby ho nasledovala. Vstúpili do jeho súkromného skladu a Severus si neodpustil poznámku. „Toto miesto by vám malo byť povedomé. Ak sa nemýlim vo vašom druhom ročníku ste sa sem vlámala.“

Hermione sa rozhoreli líca. „Prepáčte pane, ale v tej dobe sa mi zdalo životne dôležité tie ingrediencie získať. Museli sme Všehodžús uvariť!“

Severus sa jej zadíval do očí a zdalo sa, že je spokojný s tým čo v nich vidí. Prikývol a vytiahol z police malú sklenenú nádobku.

Hermiona sledovala ako ju otvoril a na prsty nabral zelený krém a naznačil jej, aby pristúpila bližšie.

Opatrne jej na zranené líce rozotrel krém.

Bola príliš šokovaná, aby sa vôbec dokázala pohnúť. V žalúdku sa jej šírilo príjemné teplo.

Severus postrehol jej reakciu a podotkol, „Keby ste išla za Madam Pomfreyovou dala by vám niečo od bolesti, ale keďže je zajtra ples predpokladám, že chcete pôsobiť reprezentatívne.“

Hermiona bola dojatá jeho starostlivosťou a do očí sa jej začali tlačiť slzy. Bol taký vnímavý, lenže nikoho k sebe nepustil tak blízko, aby túto jeho stránku objavil.

Severus sa zahanbil za svoj prejav starostlivosti a keď videl slzy v Hermioniných očiach nevedel čo povedať ďalej.

Mladá čarodejnica si zotrela slzy rukávom habitu a ospravedlňujúco dodala, „Prepáčte pane, ja....nechcela som sa takto pred vami zosypať. To len že...že to bolo dlhé ráno.“

Severus sa díval na ženu pred sebou a zas mu mysľou prebehli akési záblesky. Záhrada a jej úsmev, ktorý bol venovaný výhradne jemu.

Hermiona ho pozorne sledovala, bolo možné, že by si na niečo pamätal?

Severus postrehol jej skúmavý pohľad a zo strachu, že by mohla prečítať túžby jeho srdca nasadil svoju obvyklú masku. „Môžete ísť. Krém by mal zabrať tak do hodiny, ak by ste potrebovali viac pošlite mi sovu.“

Hermiona prikývla a s poďakovaním odišla.

Severus pokýval hlavou, čím to bolo, že ho tak fascinovala? Bol enormne zvedavý či obvinenie, že podvádza Weasleyho s jedným z jeho slizolinčanov je pravdivé.

Zabini? Nuž aspoň to nebol Malfoy. Zaškľabil sa, Hermiona Grangerová v spojení Dracom Malfoyom by bolo zbytočným mrhaním potenciálu.

Hermiona sa pomaly vliekla k Veľkej sieni, keď zbadala Draca ako sa lenivo opiera o stenu.

Povzdychla si dúfajúc, že tam stojí z nejakého iného dôvodu, ale vedela, že je to len zbožná predstava.

„Ale, ale, ale. Čože to tu máme. Zmlátenú nebelvírčanku.“ Jeho oči nenávistne zasvietili. „Som si istý, že Weasley facku nepredstieral, čo mi k tomu povieš Grangerová?“

„Daj mi pokoj Malfoy.“ Pokúsila sa ho obísť, ale zastúpil jej cestu.

„Nie tak rýchlo Grangerová. Chcem vedieť prečo si si vybrala namiesto mňa Zabiniho.“ Naklonil sa k nej a Hermiona sa začínala trochu báť, technicky vzaté Draco bol smrtijed. 

Chodbou zadunel ďalší hlas. „Draco! Daj slečne Grangerovej pokoj.“ Severusov hlas bol chladný a nebezpečný.

Draco zbledol, ale kým odstúpil Hermione z cesty zúrivo zasyčal. „Skôr či neskôr sa budeme baviť. Snape ťa nebude zachraňovať donekonečna.“

Hermiona preglgla a utekala preč najrýchlejšia ako mohla. Veci sa začali zhoršovať. Len dúfala, že Malfoy zajtra večer nebude skúšať proti nej nič nebezpečné.

Pokračovanie nabudúce

© Všetky práva vyhradené J.K. Rowling

Tvorba web stránok zdarmaWebnode