Ako každý mesiac zabudnúť na Grangerovú - Epilóg

24.02.2012 00:16

Ako každý mesiac zabudnúť na Grangerovú

od Lucyferina

preklad kapi


 

Epilóg

Pätnásť rokov ubehlo odkedy sa podarilo prelomiť kliatbu. Bol prvý deň nového školského roka a Severus sa mračil na študentov ako obvykle.

Napriek tomu to dnes bolo iné, dnes do Bradavíc nastupujú jeho deti, syn a dcéra. Videl ako vošli do Veľkej siene spolu s ostatnými deťmi a hruď sa mu dmula pýchou a srdce láskou.

Samantha, jeho dcéra, bola inteligentné a veľmi tiché dieťa. Divoké hnedé vlasy zdedila po svojej matke, ale Snapovské mračenie zvládla už v kolíske.

Sebastián, jeho syn, zdedil vzhľad po ňom, ale citlivé hnedé oči boli vernou kópiou Hermioniných. Obe jeho deti vyrastali spoločne s deťmi Weasleyovcov, Potterovcov, Longbottomovcov a Sebastián od detstva rád vyvádzal spolu s Lily Potterovou a Sally Weasleyovou.

Hermiona, v súčasnosti profesorka čarovania, tiež sledovala svoje deti. Kam ich Múdry klobúk zaradí?

Len čo sa klobúk dotkol Samanthinej hlavy vykríkol. „Havraspár!“

Hermiona sa usmiala a Severus si oddýchol, že neskončila v Nebelvíri.

Nasledoval Sebastián a Múdry klobúk opäť bez váhania vykríkol. „Nebelvír.“ Sebastián spokojne odbehol k Lily.

Keď sa k nim o chvíľu neskôr pridala aj Sally Weasleyová, Severus zavzdychal a Hermiona šeptom prehodila k svojmu manželovi. „Zdá sa, že Bradavice zažijú ďalšie Zlaté trio.“

Severus sa zamračil, ale okamžite sa uškrnul. „Nuž ak na konci roka získa Školský pohár Slizolin budeš za to môcť poďakovať svojmu synovi.“

Na konci roka získal Školský aj Famfrpálový pohár Havraspár. Bradavice privítali do svojich radov novú slečnu „Všetko – Viem –Najlepšie“ a najmladšiu triafačku za posledných päť storočí menom Samantha Snapová.

Nutno podotknúť, že nasledujúcich šesť rokov ani Severusova a ani Hermionina fakulta nevyhrala žiadny pohár.

KONIEC

© Všetky práva vyhradené J.K. Rowling

Tvorba web stránok zdarmaWebnode