Ako každý mesiac zabudnúť na Grangerovú - Siedma kapitola

24.02.2012 00:10

Ako každý mesiac zabudnúť na Grangerovú

od Lucyferina

preklad kapi


 

Siedma kapitola

Dvadsiaty siedmy jún

Hermiona nervózne prechádzala po svojej izbe. Uplynul ďalší mesiac a ona nemohla prestať myslieť na Severusa a na bozky, ktoré si vymenili.

Samozrejme celý mesiac sa venovala ešte jednej veci – Dracovi. Keď ju prvý krát čakal po skončení prednášky s kyticou kvetou bola šokovaná. Pozval ju na obed a ona nedokázala odmietnuť.

Odvtedy spolu „chodili“. Pozýval ju do najfajnovejších reštaurácií a zasypával ju darčekmi a kvetmi. Hermiona sa snažila odmietať, ale bolo to len zbytočné mrhanie časom. Bol ňou posadnutý a kým nesúhlasila s tým, že s ním bude chodiť tak ju neprestal otravovať.

Ginny jej radila, aby zabudla na Snapa a zblížila sa s Malfoyom. Bol mladý, pekný, bohatý a jednoznačne zamilovaný do nej až po uši. Na druhej strane, Severus Snape si ju pamätal dva dni v mesiaci a okrem toho nebol dobrým človekom.

Hermiona si vzdychla,  nikto nevedel, že on vie byť skvelý človek, keď chce. Niekedy vedel byť odporný, ale to u neho dokázala akceptovať. Bol sarkastický, ale jeho poznámky boli až bolestivo trefné napriek tomu bola do Severusa Snapa zamilovaná.

Ona Hermiona Grangerová bola zamilovaná do umasteného netopiera z podzemia Severusa Snapa. „Láska je slepá“, zvykla hovorievať jej stará mama. Teraz konečne pochopila čo to znamená.

Bola pripravená prijať výzvu na získanie Severusa Snapa. Draco sa mohol snažiť ako chcel, ale ju nik neprinúti vzdať sa Majstra elixírov, kým ju on sám výslovne neodmietne.

Hermiona si vzala svoj kufor a premiestnila sa na obvyklé miesto a s ostatnými sa pobrala do hradu.

Severus rovnako ako Hermiona mal za sebou ťažký mesiac. Dvadsiateho deviateho mája sa zobudil a nedokázal sa zbaviť dojmu, že zabudol na niečo dôležité. Keď mu Albus ukázal jeho vlastné spomienky v mysľomise bol šokovaný a neschopný slova.

Prezrel si spomienky ešte dvakrát a poprosil Albusa, aby mu spomienky ukázal opäť dvadsiateho siedmeho nasledujúceho mesiaca.

Severus premýšľal o Hermione Grangerovej. Zdalo sa, že jej prosba, aby na ňu nezabudol bola úprimná. Jeho srdce vynechalo pár úderov pri predstave, že k nemu mladá čarodejnica niečo cíti.

Nasledujúci deň sa však poriadne naštval. Denný prorok priniesol informácie o „rozvíjajúcej sa láske“ medzi, u muklov narodenou, Hermionou Grangerovou a čistokrvným Dracom Malfoyom.

Na čo sa to pri Merlinovej brade hrá? Najprv ho pobozká a potom si kľudne ide na rande s iným?! Akoby to čo sa stalo medzi nimi nič neznamenalo! Čo bol pre ňu? Dvojdňová zábavka v mesiaci?!

Jeho hnev sa počas celého mesiaca stupňoval a keď dorazili študenti na každomesačné divadielko, bol pripravený zoslať na Hermionu nejakú šťavnatú kliatbu a na Draca rovno Avadu.

Požiadal Albusa, aby nikomu nič nepovedal. Bol zvedavý ako sa bude Hermiona správať.

Zo Severusa Snapa nikto hlupáka robiť nebude.

Hermiona vošla do učebne a pohľad, ktorý jej venoval profesor Snape ju zamrazil do morku kostí. Prečo vyzeral tak nahnevane?

Hodina bola desivá, profesor strhával Nebelvíru body vždy, keď zdvihla ruku, aby odpovedala na jeho otázku. Po dvoch hodinách bola Hermiona na pokraji zrútenia.

Keď konečne vyšla z učebne, vydesila ju ruka, ktorá sa ju z ničoho nič objala okolo pliec. „Hermiona si v poriadku? Zdá sa, že si na tebe dnes Snape vybil svoju zlú náladu,“ povedal Draco.

Zvyšky jej sebaovládania sa zborili a ona zaborila tvár do Dracovho habitu a rozplakala sa. „Nechápem čo sa to s ním stalo. Akoby to bol niekto iný.“

Prerušil ich chladný hlas. „Strhávam Nebelvíru dvadsať bodov za pohoršujúco verejné prejavovanie emócií. Doporučujem vám, aby ste sa tomuto venovali niekde inde.“ Nato sa Severus otočil, odkráčal a zanechal za sebou šokovaného Draca a zlomenú Hermionu.

Hermiona sa pomaly spamätávala a poobede sa dokonca rozhodla zájsť do knižnice a prečítať si zopár kníh.

Cestou stretla Albusa, na ktorého sa len smutne usmiala. „Albus myslím, že náš plán ohľadne Severusa nefunguje. Dnes sa predviedol v plnej forme umasteného netopiera z podzemia.“

Albus sa len usmial. „Netráp sa Hermiona. Som si istý, že láska si nájde cestu k jeho srdcu.“

Hermiona pokrútila hlavou. Albus, vážne nechápem ako môžeš byť taký slepý. On ma nemiluje vlastne si začínam myslieť, že ma skutočne nenávidí.“

Albus videl smútok  v jej očiach, ale pravdu jej povedať nemohol. Toto tajomstvo smel odhaliť len Severus, ak sa tak rozhodne.

„Hermiona je tvoj vzťah s mladým pánom Malfoyom vážny?“ spýtal sa Albus opatrne.

Hermiona vrhla na Albusa neveriacky pohľad. „Ako vieš, že som s ním bola von?“

Albus prekvapene podvihol obočie. „Ty o tom nevieš? Je to v každých novinách. Obrázky vás dvoch v reštauráciách a kluboch. Navyše Draco všade deklaruje svoju nehynúcu lásku k tebe.“

Hermiona bola v šoku. V poslednej dobe nemala čas na čítanie novín a tak netušila, že jej súkromný život je predmetom verejnej diskusie. „Je možné, že to Severus čítal?“

V Albusových očiach sa zjavili typické iskričky. „Prajem ti príjemný deň, Hermiona.“ Zanechal mladú čarodejnicu jej myšlienkam.  

Hermiona premýšľala o všetkom čo sa dnes stalo a napadla ju šokujúca možnosť. Čo ak bola kliatba prelomená a on si všetko pamätal? Mohol žiarliť na Draca Malfoya?

Severus sedel vo svojom byte a cítil sa rovnako mizerne ako Hermiona. Keď sa ozvalo klopanie na dvere, prekvapením podskočil.

Pred dverami stál Draco. „Tak ako pán profesor smiem ďalej?“

Severus vpustil slizolinského primusa. „Čo chceš Draco?“

Draco si prehrabol vlasy. „Prišiel som, aby sme sa pozhovárali o Hermione Grangerovej. Nepáči sa mi ako si sa k nej dnes správal.“

Severus len zavrčal. „Je mi jedno či sa ti to páči alebo nie.“

Draco nahnevane zrúkol. „Ona ťa má rada, ty somár slepý.“ S povzdychom sa posadil na stoličku. „Skúsil som absolútne všetko, ale jej srdce patrí inému.“

Severus si mladého muža premeral a sarkasticky podotkol, „A odmietla ťa tak, že s tebou behá od jedného podniku k druhému!“

Draco prekvapene vzhliadol a vzápätí sa na riaditeľa svojej fakulty uškrnul. „Takže ty si na všetko spomínaš a napriek tomu sme dnes museli absolvovať elixíry?“

Severus pokrčil plecami. „Chcel som vedieť čo sa tu každý mesiac dialo. Spomienky sa mi nevrátili úplne, ale našiel som spôsob ako si určité veci zapamätať. Tak si predstav moje prekvapenie, keď sa na mňa z každej titulky novín škľabil tvoj ksicht po boku s Hermionou.“

Draco sa smutne zasmial. „Ako som už povedal, skúsil som všetko a nič nefungovalo. Priznávam svoju porážku. Ona je zamilovaná do teba, hoci dnes si jej nepekne ublížil.“

Dracove slová boli viac než pravdivé a tak musel Severus mladému slizolinčanovi sľúbiť, že to s Hermionou urovná.

Pokračovanie nabudúce

© Všetky práva vyhradené J.K. Rowling

Tvorba webu zdarmaWebnode