Ako každý mesiac zabudnúť na Grangerovú - Štvrtá kapitola

24.02.2012 00:01

Ako každý mesiac zabudnúť na Grangerovú

od Lucyferina

preklad kapi

 

Štvrtá kapitola

Dvadsiaty ôsmy apríl

Severus pochodoval v svojom byte ako rozzúrený vlkodlak už od včerajška. Čo ho to napadlo ísť skontrolovať Hermionu Grangerovú?

Našiel ju v jednej z prázdnych miestností. Sedela tam sama ako prst a po lícach sa jej kotúľali slzy. Samozrejme, že jej mizernej fakulte strhol body, ale keď sa na neho upreli jej hnedé, uslzené oči pocítil v srdci niečo zvláštne.

Na tom dievčati bolo čosi výnimočné. Nuž ak by mal byť celkom úprimný nebolo to dievča, ale žena. Mrštil pohár, ktorý doteraz zvieral v ruke do roztancovaných plameňov v krbe. Čo na tom záležalo či je to dievča alebo žena?

On nemá so slečnou Všetko Viem Najlepšie nič spoločné. Napriek tomu, keď včera vošiel do miestnosti vedel presne ako sa cíti. Vedel čo to znamená byť osamelý, keď vám nik nerozumie a nechápe kým skutočne ste.

A Weasleyovské šteňa skutočne prekročilo všetky hranice. Podvádzať Hermionu Grangerovú! Najtalentovanejšiu, najbystrejšiu a najkrajšiu ženu akú poznal! A ešte k tomu s takou kravou ako je Lavender Brownová.

Znechutene si odfrkol. Fiflena Brownová bola dobrá len v jednej veci a to bolo pravdepodobne to čo zlákalo hormónmi osprosteného ryšavca.

Jeho myšlienky prerušil riaditeľ, ktorého hlava sa objavila v zelených plameňoch krbu. Oznámil mu, že vo Veľkej sieni sa za pár minút začína ples.

Severus si povzdychol. Zauvažoval či sa Hermiona, pre teba slečna Grangerová, zašepkala jeho zradná myseľ, ukáže na plese.

Hermiona a Draco čakali so svojim šokujúcim príchodom až kým budú všetci vo Veľkej sieni. Ako sa minúty vliekli Hermione sa začali potiť dlane a bola čím ďalej tým viac nervózna.

Draco sa uškrnul. „Ukľudni sa Grangerová. Dnes je naša noc. Teším sa na výraz tváre Pottera a Weasleyho. No a nesmiem zabudnúť na drahého Severusa.“   

Len pri zmienke mena profesora elixírov sa Hermionine srdce rozbehlo rýchlejšie. Zhlboka sa nadýchla a vstúpila do Veľkej sine. Po boku Draca Malfoya.

Hovor a smiech v miestnosti v momente utíchol.

Severus sa zadíval k dverám a neveril vlastným očiam. Hermiona prišla na ples s Dracom Malfoyom. Severusovi zovrela krv v žilách pri pohľade na samoľúby výraz Dracovej tváre. Ako keby bola taká hlúpa a zaľúbila sa do blonďavého slizolinčana!

No jeho presvedčenie zakolísalo, keď sledoval ako spolu tancujú a ako sa Hermiona na Draca usmieva.

Nebelvírčania boli rozzúrení a ich mračenie sa smelo rovnalo tomu Severusovmu.

Vedel, že Hermionu k tomuto činu viedla predovšetkým pomsta. Alebo snáď nie? Ten tichý odporný hlások v hlave mu začínal liezť na nervy. Koniec koncov Draco na ňu vrhal veľavravné pohľady. Mimo to je bohatý a pohľadný, mohol by ju zaujať.

No Severus bol presvedčený, že vzhľad a peniaze nie sú pre ňu to najdôležitejšie. Niežeby nad tým niekedy premýšľal. Nepremýšľal!

Akonáhle prítomní prekonali počiatočný šok, Veľká sieň sa opäť rozozvučala hovorom. Koniec koncov končil sa rok a každý chcel odísť s príjemnými spomienkami.

Hermiona tancovala s Malfoyom a uvažovala o zamračenom mužovi, ktorý už dlhšiu dobu okupoval jej myšlienky.

„Grangerová,“ zašepkal Malfoy, aby upútal jej pozornosť. „Chcem povedať Hermiona. Premýšľal som, či by si so mnou išla na obed?“

Hermiona sa lepšie pozrela na mládenca, lepšie povedané mladého muža, s ktorým tancovala. Od konca vojny vyrástol, dospel a jeho výraz zjemnel. Bol inteligentný a evidentne mal rovnaké presvedčenia ako ona sama inak by sa nikdy nepridal na Harryho stranu. No aj tak v jeho náručí necítila nič.  

 „Nuž Mal - Draco, som poctená tvojím pozvaním, ale musím odmietnuť. Ja...nemám o teba tento druh záujmu.“ Úporne sa snažila nájsť vhodné slová, aby ho neurazila. „Myslím....teda chcem povedať, že nie si môj typ tak ako ja nie som tvoj.“

Zdalo sa, že Draco o jej slovách chvíľu premýšľal a potom povedal, „Dovolím si nesúhlasiť. Hermiona, sme obaja inteligentní, mladí a krásni ľudia, čo viac by si chcela, aby vzťah fungoval?“

Hermiona si vzdychla, ten chlap bol beznádejný prípad. „Chcela by som lásku, rešpekt, partnerstvo a vášeň. A k tebe ani jednu z tých vecí necítim.“

Draco sa už nadychoval k námietke, ale bol prerušený profesorom Snapom, ktorý požiadal primusku o tanec.

Hermiona sa potešene usmiala na profesora. Bola zachránená, minimálne na tento mesiac.

Severus si všimol úľavu, ktorá sa zračila Hermione na tvári a uškrnul sa. „To už ľutujete, že ste prišla práve s ním?“

Hermiona sa usmiala. Viac menej. Ten chalan nerozumie tomu, čo ženy chcú o nič viac než Ron.“

Severus podvihol obočie. „Skutočne? Myslel som, že čo sa dám týka má skúseností na rozdávanie. “

Hermiona sa zachichotala. „Páni vy teda viete voliť slová. Myslím, že má ohľadne dám „skúseností na rozdávanie“, ale nie v oblasti, ktorá mňa zaujíma,“ dodala a začervenala sa.

Severusov kútik sa mierne zachvel a on len s ťažkosťami zabránil tomu, aby sa mu na tvári zjavil úsmev. „A aká oblasť konkrétne vás zaujíma?“

Hermionu prekvapilo, že je taký zhovorčivý a ešte viac ju prekvapilo, že chce vedieť niečo o nej.

Severus vybadal jej neistotu a povedal, „Myslím, slečna Grangerová, že sa hovorí, že prvý krok je ten najťažší. Ja som ho spravil včera na Astronomickej veži.“  

Hermione na tvári zažiaril úsmev. „Zaujíma ma človek, s ktorým je možné sa porozprávať. Chcem povedať, že by som si rada vyšla s človekom, ktorý dokáže konverzovať aj o iných veciach ako je famfrpál a sex.“

Severus mladú ženu pozorne sledoval. Skutočne vyrástla a dospela. Je taká krásna a vôbec netúži po peniazoch či sláve... Lenže rovnako tak netúži ani po umastenom netopierovi....

Severus si vzdychol a Hermiona vycítila, že stráca jeho pozornosť. Keď hudba dohrala, opýtal sa jej. „Ku komu vás mám doprovodiť? K pánovi Malfoyovi?“

Znechutenie na Hermioninej tvári bolo tak zreteľné, že mu bolo okamžite jasné, že nemá chuť zotrvať v spoločnosti mladého slizolinčana.

„Potom by som navrhoval prechádzku v záhrade. Som si istý, že tam nás nasledovať nebude.“ Hlavne keď zvonku zabezpečím dvere kúzlom, pomyslel si v duchu.

Hermiona prikývla a prijala ponúkané rameno.

Chvíľu sa prechádzali mlčky a potom sa profesor opýtal, „Aké sú vaše plány do budúcnosti?“

Hermionu potešilo, že našli jednoduchú tému na rozhovor. Začala mu hovoriť o kombinovanom  štúdiu kúziel a elixírov.

Strávili hodinu pri diskusií o elixíroch a potom sa pobrali späť. Predtým než vošli dnu sa Hermiona zastavila a hanblivo povedala, „Bola to jedna z najkrajších nocí v mojom živote pane. Ďakujem.“

Prikývol. „Aj pre mňa to bol príjemne strávený čas.“ Pobozkaj ju, neodmietne ťa! Zahnal túto myšlienku okamžite ako mu prebleskla hlavou. Otvoril jej dvere a odišiel.

Hermiona bola šťastná, skutočne si užívala jeho spoločnosť a mala možnosť vidieť ho v úplne inom svetle. Páčilo sa jej to čo videla a veľmi rada by sa o ňom dozvedela aj niečo viac.   

Naspäť do realitu ju vrátila skutočnosť, že on si zajtra nebude pamätať vôbec nič z toho čo sa dnes stalo. Hermiona bola odhodlaná urobiť všetko preto, aby sa mu vrátila pamäť a aby si pamätal, že k nej niečo cíti!

Bradavice opúšťala s hlavou plnou plánov. Bude si ju pamätať aj keby to bolo to posledné čo v živote urobí.

Nevzdám sa ťa Severus, boli posledné slová, ktoré jej rezonovali hlavou predtým než zaspala.

Pokračovanie nabudúce

© Všetky práva vyhradené J.K. Rowling

Tvorba webu zdarmaWebnode